60% meer omzet voor bikerunlab

Groeiverhaal


Nooit eerder geadverteerd

Ondanks zijn vlekkeloze reputatie en grote tevredenheid bij zijn klanten, liepen de zaken al een aantal jaren niet meer zo vlot als Walter graag gewild had. Hij had lange tijd kunnen rekenen op doorverwijzingen via kinesitherapiepraktijken, maar sinds de stopzetting van zijn eigen kinesistenpraktijk was dat netwerk wat verwaterd, en kwamen er steeds minder nieuwe klanten over de vloer.

Walter had geïnvesteerd in een degelijke website, die af en toe wat aanvragen genereerde. Verder had hij zich nooit verdiept in de wereld van online zoekmachines en sociale media, maar hield hij zich liever zo veel mogelijk bij zijn vak.

Image

Wie is Bikerunlab?

Image

Start to run, start to bike, start to move… Sport en beweging zijn de laatste jaren enorm trendy geworden, maar wie aan sport doet, weet dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren om overbelasting of blessures te voorkomen.

Met zijn praktijk "Bikerunlab" in Betekom helpt voormalig fysiotherapeut Walter Klein al jaren sporters om hun lichaam te beschermen door middel van professionele loop- en fietsanalyses. Hij gebruikt hiervoor de modernste technologie en is gekend in heel Vlaanderen, zowel bij hobbyatleten als bij professionele lopers en fietsers. 

Google vs Facebook

We lieten hem zien hoe adverteren via Google werkt en dat hij via Facebook Advertising ook kon adverteren bij internetgebruikers die geïnteresseerd zijn in specifieke merken hardloopschoenen of specifieke fietsmerken. Zo toonden we hem aan dat het zinvol zou zijn om een aantal experimenten op te zetten om te meten op welke manier hij de meeste nieuwe klanten kon bereiken.

Het Groeimakers team ging aan de slag met Facebook en Google Ads campagnes georiënteerd rond fiets- en loopanalyses.

Resultaat: 150 aanvragen in eerste 8 weken!

Image

Al na de eerste maand bleken de resultaten van de Facebook Ads campagnes met kop en schouders uit te steken boven die van Google Ads. De aantrek van onze Facebook campagnes oversteeg zelfs alle verwachtingen: Walter investeerde de eerste campagne-maand nog € 30 per nieuwe klant, in maand 2 was dat al gezakt met ruim 30% tot minder dan € 20 per nieuwe klant.

Concreet zag Walter al na enkele maanden zijn orderboekje toenemen van minder dan 40 klanten per maand tot een stabiele instroom van 60 à 70 klanten per maand, louter en alleen dankzij de lopende Facebookcampagnes.

Hey jij!

Wil jij net zo'n groei bereiken als Bikerunlab?

Wij kunnen jou helpen!

Kom eens met ons praten!

Plan nu gratis een gesprek in

What’s next?

Om de resultaten stevig te verankeren en onze groeikoers verder te zetten, blijven we steeds nieuwe advertenties toevoegen aan de Facebookcampagnes, en meten we nauwgezet de impact van elke wijziging. Zo hebben we recent een mooie optimalisatie-slag kunnen maken aan de hand van de nieuwe video’s voor Bikerunlab.

Elke maand sturen we Walter een update van de nieuwe inzichten en learnings die de campagne-experimenten hebben opgeleverd, en leveren we suggesties en actiepunten om de resultaten te blijven verbeteren!

Image

Let's talk!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met je groeivraagstuk?
Contacteer ons