61% meer online offerteaanvragen voor Autobat

Groeiverhaal


Een gevestigde waarde met groeiambities

Tot mid 2020 vond het grootste deel van de verkoop van Autobat nog offline plaats. Als bezitter van de eeuwige Growth Mindset besloten ze om hun online aanwezigheid te consolideren om zo nóg beter bereikbaar te zijn voor hun klanten.

Ze investeerden in een kwalitatieve website en lanceerden hun volledige gamma online op www.autobat.be. Geïnteresseerden kunnen online voor elk product een aparte offerte aanvragen. Het enige wat hen nog restte was hun assortiment naar hun belangrijkste B2B-doelgroep te brengen. En dat is waar Groeimakers in beeld komt.

Image

Wie is Autobat?

Image

Autobat is een toonaangevende autoriteit op het gebied van batterijen, auto-onderdelen en gereedschap. Met een eeuw ervaring bieden ze hun klanten een uitstekende kwaliteitsservice en ondersteuning.

Ze zijn gepassioneerd door voortdurende ontwikkeling, zowel op technologisch vlak als kwaliteit. Bij Autobat kunt u altijd rekenen op deskundig advies en een uitstekende klantenondersteuning.

Google Ads als batterij voor nieuwe klanten

Om hun B2B publiek te bereiken en Autobat's online aanwezigheid te vergroten, raadden wij hen Google Ads aan. Op die manier zouden ze de bedrijven bereiken die op zoek zijn naar batterijen.

Na een grondige keyword analyse en een korte cursus batterijen van manager Jurgen, gingen we aan de slag in Google Ads. We vertaalden het uitgebreide aanbod van Autobat naar advertenties die zowel hun productcategorieën als expertise naar voren brachten.

We lanceerden de campagnes, en het resultaat? Door continue optimalisaties van onze marketeers kon Groeimakers het totaal aantal offerteaanvragen op de website met 61% verhogen. Ook slaagden we erin de kosten per aanvraag via de Google Ads campagne te halveren. Van zo’n resultaten word je gelukkig, toch?

Image
Hey jij!

Wil jij net zo'n groei bereiken als Autobat?

Wij kunnen jou helpen!

Kom eens met ons praten!

Plan nu gratis een gesprek in

Aanwezig in elke fase van de customer journey

Om de online merkaanwezigheid van Autobat verder te versterken, stelden we Jurgen voor om ook een paar Facebook-advertenties te lanceren. Zo zetten we traffic- en remarketingcampagnes op om potentiële klanten uit de B2B-doelgroepen bekend te maken met het merk Autobat en hun gamma batterijen.

De bestaande klanten houden we op de hoogte via e-mailmarketing. Elke maand ontvangen ze een nieuwsbrief met nieuwe producten, aanbiedingen en promoties. Op die manier blijft Autobat aanwezig in elke fase van de customer journey.

Image

Let's talk!

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met je groeivraagstuk?
Contacteer ons